Taara pst. 12-1, Tartu
+372 58 103 441
info (at) juhtkoer.ee


Juhtkoer ei ole lemmikloom ja võib viibida ka teatris

Allikas: www.DELFI.ee, 23. aprill 2013. Foto: Arno Mikkor, Eesti Päevaleht

Juhtkoer ei ole lemmikloom ja võib viibida ka teatris

Nagu iga aasta viimasel kolmapäeval, tähistatakse tänavu 24. aprillil rahvusvahelist juhtkoerte päeva ja seda üle 60 riigis.

Kuigi Eestis on juhtkoerte päeva tähistamine uus nähtus, siis sellest hoolimata on Eesti juhtkoerte kasutajate ühing võtnud üheks oma südame asjaks tutvustada ühiskonnale juhtkoera olemust, vajalikust ja seaduslike õigusi, teatas ühing.

Vastavalt omavalitsuse loomapidamise õigusaktidele on juhtkoerale lubatud see, mis tavakoerale on keelatud. Juhtkoeral on õigus viibida avalikes asutustes (nagu kontsertmaja, teater, kauplused, ametiasutused, kalmistu, rand jne).

Kuigi aastate jooksul on ühiskonna teadlikus juhtkoerte osas kasvanud, siis tuleb endiselt ette olukordi, kus nägemispuudega inimene visatakse asutusest välja, palutakse juhtkoer õue puu külge siduda ja ei saada aru, et juhtkoer on nägemispuudega inimese / pimeda abiline, kes annab iseseisvuse.

Juhtkoer ei ole lemmikloom ja rakmetes olles viibib ta tööl ja täidab tööülesandeid!

Juhtkoerad tunnevad väga palju erinevaid käsklusi, nagu vasak, parem, otse, sebra, uks, trepp, lift, kaldtee, rada jne. Juhtkoerakasutaja saab kombineerida erinevaid käsklusi: otsi vasak tee või otsi parem uks.

Juhtkoer ei ole kohustatud kandma suukorvi, sest juhtkoera tööülesannete hulka kuulub omaniku maha kukkunud asjade üles tõstmine ja kätte ulatamine!

Kommenteerimine on suletud.